Ceritera Arni Johanth
PERSEDIAAN MENYAMBUT 2ND BABY ~NURSING~

27 Mar 2015 @ 14:10 | 1 Comment [s]

Hai....
Salam Jumaat yang Indah ini..

Why 2nd Baby baru nak post...hehehe sebab masa mengandungkan Rayyan dulu mood mengarang aku takde langsung...

Ok malas nak tulis banyak2 So jom tgk barang keperluan menyusu untuk 2nd baby nanti versi aku..

1.  BOTOL SUSU
Kalau nak cakap pasal Botol susu ni...banyak sangat Botol susu yang comel2, branded and yang havoc gitu..
but i really like Pigeon Prelastic Plus mcm kat bawah ni pasal Rayyan suka botol ni walaupun design dia amat boring kan... yg penting anti colic, puting lembut dan tahan lama.

2. REPLACEMENT PIGEON TEETH (PRELASTIC PLUS)
Dah beli botolnya...kena beli replacement teeth pula... aku jenis yang tak nak kerja 2 3 kali..so aku beli replacemnt teeth semua size skli..

3. PACIFIER PIGEON
Aku bukannya galakkan mak2 kat luar sana beli Pacifier ni...tapi bagi aku berguna juga di saat2 kecemasan contohnya masa nak buat susu or nak tggu EBM tgh dipanaskan...kalau dapat baby jenis tak sabar nak nenen...trpksa tipu dlu lah... Aku bli jenis puting rubber coz lembut and baby suka,
4. BOTTLE STERILIZER AND WARMER
Dua benda ni memang amat penting sebab aku dah penah rasa tak beli masa Rayyan baby and fully Breastfeeding dulu.. nak tau napa? sebab benda ni akan menyenangkan kerja ibu2..apa lagi ibu beranak dua ni...

Bottle Warmer Car and Home pun ada jugak kalau nak beli
5.NURSING COVER
Bagi yang nak menyusukan babynya  sepenuh masa..Nursing Cover ni kena ada..boleh juga cover pakai selendang but kadang2 ada baby yg rimas coz pengudaraan..Nak menyusukan baby kat mana2 pun boleh. Takde lah orang pandang2 jeling2.. tapi even dah pakai Nursing Cover pun diorang masih pandang semacam jer...seolah2 mcm kite ni tengah bogel,..

6.BREAST PUMP MANUAL OR LETRIK
Breast pump amat penting untuk ibu2 yang full time BF baby..coz ko nak perah pakai tgn sakit woooo..hehe walaupun pengeluaran ebm melalui senaman tgn lebih banyak...siapa pernah cuba? hehe.. aku ada yg letrik punya jenama Snow Bear tapi kini aku nak beli manual pula..senang nak bawa sana sini..



Madela antara yang terbaik...tapi mahal gilor

7. DISPOSABLE BREAST PAD
Ini khas untuk BF mummy ya...kalau takde ni memang kena ganti Bra 2 3 kali

8. BOTTLE FLUSK



9. FLUSK
Banyak Jenis kan....pilihlah yang senang nak bawa


10. CLEANSER (BOTTLE)

11. DRYING RACK (BOTTLE)


12. BERUS BOTOL


p/s Ada yg aku lupa tak... hehe
ok selamat shopping ya..ini Versi Aku..Versi Korang aku tak tau...hehe



1 Orang Cute Mengomel

23 Minggu - Mak Buyung Story

24 Mar 2015 @ 16:59 | 0 Comment [s]

Sambil diiringi lagu2 dub dub dub dub....fefeling tgh workout ni...miahahaha




Now Baby dalam Perut dah aktif sgt begerak... sekejap2  kicking..
Tym Mama dia Nak Tido Nak Rehat dia bawa Main....tengah taip ni pun dia tgh kicking...
Ohhh Baby...tak sabar rasanya nak tau boboy ke Gegel....

Perut sy dah kelihatan besar dan Full..jalan dah macam itik,,,nak bjalan takde keperluan memang jangan haraplah...

Wahai lah Anak...membesarlah dengan sihat ya....mudah2an menjadi anak yg baik kelak.

Agak2 Baby dalam perut ni besar ni tak?



Nak tau lebih Lanjut 23 Minggu BACA kat SINI



0 Orang Cute Mengomel

STALKER & HATERS!!

19 Mar 2015 @ 10:20 | 0 Comment [s]

hmmmm... Hari ni aku tengah Hot sgt... mcm2 ada kat lubuk hati aku skrg.... aku kalau dah fedup dgn org rasa2nya aku nak bantai je org tu... but aku tak lah sebodoh itu.. kena jaga maruah sendiri juga.. adalah lebih elok aku buat cara yg ada otak sikit berdepan dengan masalah ni..

Masalah apa? Masalah Stalker dan maybe Haters Kot 2 in 1 lah...
aku tak tau apa org tu nak tgk dgn life aku... aku tak kaya...tak cantik mcm cinderella... kalau pasal nak stalk life aku  takde kje lain...baik p cari keja cpt2..GST dah nak start ni..elok lah korg majukan diri...



Apa sebab Suka sgt Stalker @ meneropong hidup org and then pos mcm2 kat belakang kita,,, sgt takde tamadun. dengki dgn life aku? life aku takda lah havoc sgt mcm life org lain kat luar sana..sama juga dgn korang,,, lebih2 dah ada anak sekaligus tengah memboyot ni,, aku tak heran sgt dah,,,

Orang Yang Suka Stalker2 life Orang ni lepas tu carik Gaduh memang otak celah kuku kaki sgt..
apa sebab mereka ini Stalk kita...



  1. LAKI ATAU BF AWAK SKRG TU EX DIA  yang Ini memang selalu terjadi...dah tgk ex tu dah ada pasangan baru,,mula la nak siasat n stalk bagai nak Gila. Lps tu ckp kat diri sendiri " Ek eleh,,,cantik lagi aku" Omg amat Takbur!
  2.  ORG TU SUKA GILA KAT PASANGAN SESEORANG ITU yang ini memang nak plan untuk mintak perhatian dan lepas tu boleh lah dia merampas pasangan seseorang itu. Yang ini memang Jahanam la kalau kena. 
  3. SAJA SUKA-SUKA NAK TENGOK SIAPA LAGI HAVOC yang jenis ni aku nasihatkan takyah nak stalk sgt lah..betulkan dulu life sendiri...asik fikir pasal orang buat apa...baik tolong Mak kemas rumah kan..
Byk sgt jenis2 stalker ni,. aku malas nak hurai satu2,,,siapa penah kena memang panas lah.. kalau setakat stalk jer takpe..biorlah sampai tejojol bijik mata nak stalk kita..yg pntg jgn cari pasal.. Famous Amos juga kite kalau ada stalker and Haters yang takde faedah ni...

Wahai Stakler sekiranya ko dapat baca entry ini harap engkau berubah lah ke jalan yang lurus dan benar...aku tak tau apa motif ko sebenarnya...asal jgn ko kacau family aku...kalau ko Kacau family aku...aku carik ko sampai ke lobang cacing ngadap mahkamah.

Jom tgk The Haters Song...

bye...Love You Stalker...



0 Orang Cute Mengomel


Posts SHOP STUFF TTC MakeUp





Nama Saya Siti Arni Masdi.
Already Married.
Hak Milik kepada En Johanth.
Lahir pada 11 June 1988.
Penchenta Belog Yang Tegar.
From Ranau, Sabah.


PERSEDIAAN MENYAMBUT 2ND BABY ~NURSING~
23 Minggu - Mak Buyung Story
STALKER & HATERS!!
WANITA TERBAHAGIA ~ BUNGA CITRA LESTARI~
BERHUTANG DENGAN ANAK-ANAK
ORANG KETIGA - ISU KES RAMPAS MERAMPAS
Pertussis / Batuk Kokol (Whooping Cough)
Lama x ngepos, nyoret2....Im back!! byk mau sTory ...
REZEKI DARI ALLAH !! PREGNANT SETELAH MENANTI 3 T...
Nikmatnya jadi Ibu


letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.
Kalau nak order barang boleh pm sy kat FB Kedai Arni Jsd.
Yang merapu2 takkan dilayan.